Αληθινοί Γάμοι
Ο elegant γάμος του Mike και της Anna!!!

Αγαπημένα πρόσωπα, διασκέδαση και χλιδή στον γάμο του Mike και της Anna, που παντρεύτηκαν ένα ανοιξιάτικο απόγευμα στο νησί της Σίφνου. Αγαπημένα πρόσωπα, διασκέδαση και χλιδή στον γάμο του Mike και της Anna, που παντρεύτηκαν ένα ανοιξιάτικο απόγευμα στο νησί της Σίφνου. Αγαπημένα πρόσωπα, διασκέδαση και χλιδή στον γάμο του Mike και...
Περισσότερα

Inspiration
Περισσότερα
5 Απριλίου 2016
Γιατί οι νύφες φορούν πέπλο; 5+1 θεωρίες πίσω από το Νο1 γαμήλιο αξεσουάρ!

veil

Μπορεί σήμερα τα νυφικά πέπλα να αποτελούν ένα από τα αξεσουάρ που απογειώνουν την εμφάνιση μιας νύφης, ωστόσο, μέσα στο πέρασμα των χρόνων συμβόλιζαν την αγνότητα και τη σεμνότητα ενός κοριτσιού.

Δραματικό, κομψό και ίσως λίγο ενοχλητικό το πέπλο εξελίχθηκε στο πέρασμα της μόδας και βρέθηκε να φοριέται και πάλι από τις νύφες του κόσμου.

Τα πέπλα σε κάθε πολιτισμό έχουν και διαφορετικούς πολιτισμούς, με τις θεωρίες γύρω από αυτά να είναι πολλές.

Εδιωχναν τα κακά πνεύματα

Τα πέπλα στους γάμους κρατούν από τους ρωμαϊκούς χρόνους, όταν οι νύφες κάλυπταν το κεφάλι τους μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών τους με ένα τεράστιο κόκκινο πέπλο, που ονομαζόταν «flammeum».

Οι Ρωμαίοι φοβόντουσαν τα κακά πνεύματα και με αυτόν τον τρόπο πίστευαν πως τα κρατούν μακριά από το ζευγάρι. Νόμιζαν πως επειδή η νύφη μοιάζει με πυρκαγιά αυτά θα τρόμαζαν. Μάλιστα, σχετικά με το μάκρος θεωρούσαν πως και αυτό τα αποτρέπει, καθώς δεν θα είναι σίγουρα για το ποια είναι η νύφη.

Για να καλύψουν το όχι και τόσο όμορφο παρουσιαστικό τους

Μία από τις αρχικές θεωρίες ήθελαν το πέπλο να χρησιμοποιείται για να καλύψει την ταυτότητα της νύφης.

Αρχικά, οι γάμοι γίνονταν μέσω των οικογενειών, με το ζευγάρι να γνωρίζετε κατά την διάρκεια της τελετής. Ο πατέρας της νύφης, σε περίπτωση που η κόρη του δεν ήταν και τόσο όμορφη, επέλεγε να της φορά πέπλο μέχρι και την τελευταία στιγμή για να μην χαλάσει η συμφωνία.

Για να μην το σκάσουν

Μία θεωρία θέλει τις νύφες να φορούν πέπλο, ώστε να μην βλέπουν και να μην μπορούν να τρέξουν μακριά, αν δουν τον μέλλοντα σύζυγό τους και δεν τους αρέσει.

Αγνότητα και σεμνότητα

Ο λόγος που όλοι ξέρουμε για τους οποίους η νύφη φορά πέπλο είναι για να συμβολίσει την αγνότητα και τη σεμνότητά της. Το πέπλο αποτελεί μια κεκαλυμμένη αναφορά στον παρθενικό υμένα. Αθικτο πέπλο, άθικτη κοπέλα.

Ενδειξη ιδιοκτησίας

Αυτός που λαμβάνει ένα δώρο και το ανοίγει, είναι ο ιδιοκτήτης του. Στο πέρασμα των χρόνων, ο πατέρας παραδίδει την κόρη του στον νέο της σύζυγο και αυτός παραμερίζοντας το πέπλο από το πρόσωπο της την κάνει δικιά του.

Αποκαλύπτει τη βαθιά αγάπη

Στην εβραϊκή πίστη, τα πέπλα προορίζονταν για να λειτουργήσουν ως δημόσια επίδειξη πως ο γαμπρός δεν νοιάζεται για το φαίνεσθαι της νύφης, αλλά για το είναι της. Σαν να της λέει «Σ’ αγαπώ τόσο πού, που θα ήθελα να σε παντρευτώ ακόμα και αν δεν μπορούσα να δω το πρόσωπό σου».


Πηγή


comments powered by Disqus
Μονόπετρα: 100 χρόνια ιστορίας μέσα σε τρία λεπτά

Τα τελευταία 100 χρόνια έχουμε δεις εκατοντάδες στυλ μονόπετρων, ενώ κάποια από αυτά τα έχουμε φανταστεί να κοσμούν ακόμα και...
Περισσότερα
Κάνε τη διαφορά: 20 νυφικά παπούτσια για fashion forward νύφες!

Βρήκες νυφικό κι εκεί που λες ότι τελείωσες με τα άγχη, άλλο ένα κάνει την εμφάνισή του. Ναι, στα νυφικά...
Περισσότερα
Κάπα: Το απόλυτο statement trend του 2016!

Εμπνευσμένη αποκλειστικά για fashion forward νύφες, αυτή η χρονιά ανήκει στα νυφικά με κάπες… Ένας πολύ εύστοχος τρόπος για να...
Περισσότερα
Wedding Issues
5+1 φωτογραφικά trends: Η απόλυτη τάση για τους φετινούς γάμους!

Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε, πόσο μάλλον όταν αυτή η εικόνα έχει να κάνει με τον γάμο σου! Προφανώς και μιλάμε για ανεκτίμητες στιγμές και εικόνες που πρέπει να αποτυπωθούν με τρόπο που να τις βλέπεις και να ζεις ξανά τις στιγμές. Για να είσαι σίγουρη ότι ο φωτογράφος που...
Περισσότερα


Ποιοι Είμαστε | Διαφημιστείτε εδώ | Επικοινωνία


Copyrights AllAboutPlanning 2014
Web Design & Development by tcp.gr Project
Όροι χρήσης | Πολιτική απορρήτου | Google+